dont

Wednesday, 7 September 2011

duit raye!duit raye!

Dpt duit raye,opsss.tp bkn aku punyer,ank2ku..mcm biasa bile jer dpt duit raye aku kmpul then aku kire bg 2 utk ank2 aku smpn dlm asw.utk mse dpn ank2 aku jgk.bab2 duit kalo hak ank2,aku x usik 2-2, bile mrka lhir je ke dunia ni trus aku buka akaun utk mrka smua.aku buat smpnan asw hgala skrg..berkat ksungguhn aku mngjr ank2 aku mnympn kni adalh....So`stp duit yg ank2 trma aku akn mskn dlm tbg xkira sape bg tp biasanyer dr nenek2 & atok2 dieorg...

Friday, 19 August 2011

5 thn sudah...

19 08 2011 genap usia perkahwinan aku dgn Mohd Sharunizam suamiku,semoga ikatan perkahwinan aku kekal hingga akhir hayat, Perkenalan aku dgn nyer pd tahun awal 2003 ketika kami same belajar di giatmara Tg Agas Muar. Tak sangka pulak jodoh ku bertemu di situ.....

23 05 05 ari ptunangan aku dgnyer Selama 2 thn,seterusnyer....
19 08 2006 aku bergelar isteri kpd Mohd Sharunizam hingga kini,semoga jodoh aku dgn nyer hingga akhir hayat,seterusnyer...



Selang bebrapa bln perkahwinanku, 16 11 06 aku disahkan pregnant dan bsalin pd 18 08 2007 ank perempuanku yg pertama kini sudah berusia 4 thn Syahierah nuriedha....

Opppssss,... xsempat brekkkkk 22 05 2008 sempena birthday aku pon pregnant ank ke2 dan bersalin pd 28 02 2009 juga ank perempuan,Syafiena Najeeha kini usia nyer sudah 2 thn lbh..


Saturday, 13 August 2011

5 august 2011, bmulanyerr..

selama 5 tahun post aku sbg housewife, kini aku mule bkeje di sy. "Legal Firm" sbg kerani.. (http://www.rosidihassan.com/) 9am-6pm time bkje, Tempat aku bkeje pon tdk jauh dr uma xsmpai 5minit p0n da bole smpai,mudah utk aku pulang ke rumah,kalo jln kaki agk 20 minit pjlnan.Sabtu & Ahad waktu aku bsama anak2 & suami :))..
hurmmmm.... mule2 aku keje rase mcm kekok,tp lame2 best pulak,,,

Fisrtly,bile aku keje,aku akan pastikan anak2 aku berada dlm kdaan SELAMAT dan tempat aku mnghantar anak dlm kdaan HYGIENE yg baik.Pemakanan ank2 sgt aku menitik beratkan.so,sblm aku pegi kerja aku mandikn, masakan dan buatkan breakfast untuknyer..
Buku untuknyer jgk aku sediakan spya mereke lbh kpd hal2 yg berfaedah...

Aku sbnrnyer tidak mudah prcaya pd seseorg,nmpk jer rambut sama itam,tp hati dan sikap mereka kite xtau,,..(kena lebih bhati2 bile memilih pengasuh utk ank2)

Thursday, 14 July 2011

10 Tip Elak PErgaDuhan

1 : Setia
2 : Jangan Cari Pasal
3 : Jujur dan Saling percaya-mempercayai
4 : Berterus-terang
5 : Kawal Emosi
6 : Jangan Ungkit Perkara Lalu
7 : Jangan Bandingkan Dia
8 : Buang Sikap Ego
9 : Jangan Sikap Mengongkong
10 : Bersikap Terbuka

Tuesday, 12 July 2011

disapointed n streessss!!!

sejak2 ni aku selalu jer rase stress mungkin disebabkan aku terlalu kecewa dgn sikap insan yg aku sygi.ape aku buat semua salah,ade jer yg xkena dgn diri aku,hinggakan kadangkala aku terasa nk pergi,dan pergi jauh!! ..

Friday, 8 July 2011

melawak ..

*Ayam Jantan sedang mencakar tanah
datang seekor kambing jantan...

"Kasihan..." kata kambing
" Apa yang kasihan?" tanya ayam.
..." Harapkan bulu sahaja yang cantik
bila berjalan kaki ayam." Jawab kambing.

" Kasihan…," kata ayam pula.
" Apa yang kasihan?" tanya kambing.
" Harap janggut sahaja yang panjang
" bila berjalan nampak telur!"
Kambing tersenyum..

Thursday, 7 July 2011

d'belenggu kecurigaan ..


"sampai bile perasaan ini akan hadir ...biar la ia pergi tanpa kembali....."beri aku masa untuk mengembalikan keadaan spt dulu,..



"Ada sesuatu yang terbuku,Di satu sudut hati kecilku..
Melonjak rasa
nak kuluahkan,Tapi bibirku bagai tertekan..

Lama aku memendam rasa,Memendam resah tak terucap..
Aku bersuara tanpa bicara,Lantaran bimbang k.an berbalah,..."

Kau langsung tak menyedari,Gelora hati ini ..
Di sebalik senyuman,Ku didera keraguan..
Seikhlas mana kasihmu,Kejujuranmu..
Hati dan diriku,Di antara yakin dengan curiga.
."

Tuesday, 5 July 2011

Hati yg kau lukai...

id0p paling indah kal0 0rg yg kite 'sayang,cinta' layan kite dgn baek,jujur dgn kite...
"kenape aku terlalu mudah mengalirkan airmate...
perlukah aku menangis, menangis dan...menangis??
krn selama ini aku sangat mempercayainyer..!
jgn kau ulangi nyer lg..!
terlalu indah jika bercinta..
tp dalam keindahan i2 kdg2 ade yg x seindah yg disangkakn...
aku mampu berdiam diri...
atau m'biarkan sje ianya b'lalu?
atau aku harus pergi???"
n0b0dy perfect!!!...
i'am so sad... 



http://www.youtube.com/watch?v=QNOZy0mB4Ic

Monday, 4 July 2011

Andai lelaki tahu (especially my husband)


Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda..

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian..

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai die tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai..

Andai die tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai die tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata..

Andai die tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya..


Andai die tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya..

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat..

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda..

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya..

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda....

Thursday, 30 June 2011

no phone-no phone..!!

Aduhai..! dr bln 4 smp skrg, aku try minta keje xdpt2..Pelik sungguh xde 1 pun dr syarikat mane2 call aku utk dtg interview dan bekeje,nk dkt 20 company jgk aku try minta, (dok tmenung sketika). Rupe2nyer no phone yg aku buat pd resume dan stiap isi borang aku letak no phone lame..!(krn setitik nila rosak sebelangga,hihi).. Xsangka pkr mcm  ni bole tjadi yg selma ini aku pkai ni phone baru  da nk dekat 5 bln,huhu .. Buat my husb. thanks so much temankn aku pegi cari keje sanggup mminta cuti.. Aku akan cuba lagi lps ni!!,semangat kena ada,xbole putus asa..!!.