dont

Wednesday, 7 September 2011

duit raye!duit raye!

Dpt duit raye,opsss.tp bkn aku punyer,ank2ku..mcm biasa bile jer dpt duit raye aku kmpul then aku kire bg 2 utk ank2 aku smpn dlm asw.utk mse dpn ank2 aku jgk.bab2 duit kalo hak ank2,aku x usik 2-2, bile mrka lhir je ke dunia ni trus aku buka akaun utk mrka smua.aku buat smpnan asw hgala skrg..berkat ksungguhn aku mngjr ank2 aku mnympn kni adalh....So`stp duit yg ank2 trma aku akn mskn dlm tbg xkira sape bg tp biasanyer dr nenek2 & atok2 dieorg...

Friday, 19 August 2011

5 thn sudah...

19 08 2011 genap usia perkahwinan aku dgn Mohd Sharunizam suamiku,semoga ikatan perkahwinan aku kekal hingga akhir hayat, Perkenalan aku dgn nyer pd tahun awal 2003 ketika kami same belajar di giatmara Tg Agas Muar. Tak sangka pulak jodoh ku bertemu di situ.....

23 05 05 ari ptunangan aku dgnyer Selama 2 thn,seterusnyer....
19 08 2006 aku bergelar isteri kpd Mohd Sharunizam hingga kini,semoga jodoh aku dgn nyer hingga akhir hayat,seterusnyer...



Selang bebrapa bln perkahwinanku, 16 11 06 aku disahkan pregnant dan bsalin pd 18 08 2007 ank perempuanku yg pertama kini sudah berusia 4 thn Syahierah nuriedha....

Opppssss,... xsempat brekkkkk 22 05 2008 sempena birthday aku pon pregnant ank ke2 dan bersalin pd 28 02 2009 juga ank perempuan,Syafiena Najeeha kini usia nyer sudah 2 thn lbh..


Saturday, 13 August 2011

5 august 2011, bmulanyerr..

selama 5 tahun post aku sbg housewife, kini aku mule bkeje di sy. "Legal Firm" sbg kerani.. (http://www.rosidihassan.com/) 9am-6pm time bkje, Tempat aku bkeje pon tdk jauh dr uma xsmpai 5minit p0n da bole smpai,mudah utk aku pulang ke rumah,kalo jln kaki agk 20 minit pjlnan.Sabtu & Ahad waktu aku bsama anak2 & suami :))..
hurmmmm.... mule2 aku keje rase mcm kekok,tp lame2 best pulak,,,

Fisrtly,bile aku keje,aku akan pastikan anak2 aku berada dlm kdaan SELAMAT dan tempat aku mnghantar anak dlm kdaan HYGIENE yg baik.Pemakanan ank2 sgt aku menitik beratkan.so,sblm aku pegi kerja aku mandikn, masakan dan buatkan breakfast untuknyer..
Buku untuknyer jgk aku sediakan spya mereke lbh kpd hal2 yg berfaedah...

Aku sbnrnyer tidak mudah prcaya pd seseorg,nmpk jer rambut sama itam,tp hati dan sikap mereka kite xtau,,..(kena lebih bhati2 bile memilih pengasuh utk ank2)

Thursday, 14 July 2011

10 Tip Elak PErgaDuhan

1 : Setia
2 : Jangan Cari Pasal
3 : Jujur dan Saling percaya-mempercayai
4 : Berterus-terang
5 : Kawal Emosi
6 : Jangan Ungkit Perkara Lalu
7 : Jangan Bandingkan Dia
8 : Buang Sikap Ego
9 : Jangan Sikap Mengongkong
10 : Bersikap Terbuka

Tuesday, 12 July 2011

disapointed n streessss!!!

sejak2 ni aku selalu jer rase stress mungkin disebabkan aku terlalu kecewa dgn sikap insan yg aku sygi.ape aku buat semua salah,ade jer yg xkena dgn diri aku,hinggakan kadangkala aku terasa nk pergi,dan pergi jauh!! ..

Friday, 8 July 2011

melawak ..

*Ayam Jantan sedang mencakar tanah
datang seekor kambing jantan...

"Kasihan..." kata kambing
" Apa yang kasihan?" tanya ayam.
..." Harapkan bulu sahaja yang cantik
bila berjalan kaki ayam." Jawab kambing.

" Kasihan…," kata ayam pula.
" Apa yang kasihan?" tanya kambing.
" Harap janggut sahaja yang panjang
" bila berjalan nampak telur!"
Kambing tersenyum..

Thursday, 7 July 2011

d'belenggu kecurigaan ..


"sampai bile perasaan ini akan hadir ...biar la ia pergi tanpa kembali....."beri aku masa untuk mengembalikan keadaan spt dulu,..
video



"Ada sesuatu yang terbuku,Di satu sudut hati kecilku..
Melonjak rasa
nak kuluahkan,Tapi bibirku bagai tertekan..

Lama aku memendam rasa,Memendam resah tak terucap..
Aku bersuara tanpa bicara,Lantaran bimbang k.an berbalah,..."

Kau langsung tak menyedari,Gelora hati ini ..
Di sebalik senyuman,Ku didera keraguan..
Seikhlas mana kasihmu,Kejujuranmu..
Hati dan diriku,Di antara yakin dengan curiga.
."